Lara Tuškan i Oscar Kovačić zlatni na Omiš Openu 2021.

U Omišu je organiziran zadnji kriterijski turnir za juniorsku nacionalnu selekciju, Omiš Open 2021. Iz karlovačke Prane odlazak je na Europsko prvenstvo izborio Lucio Matuzić, koji je još na juniorskom PH pobijedivši dva protivnika osigurao dovoljan broj bodova. S obzirom na to da se na ovom kriterijskom turniru nitko nije prijavio u njegovoj kategoriji, zadržao je vodeću poziciju i čekaju ga naporne pripreme za nadolazeće prvenstvo u Sarajevu. 

U kadetskoj  konkurenciji zlata su osvojili Lara Tuškan, kadetkinja do 41 kg, pobijedivši do finala dvije borbe (22:11 i 15:6) te u finalu svladavši aktualnu prvakinju Hrvatske rezultatom (9:5) i zlatni Oscar Kovačić kadet 65+, pobijedivši obje borbe prekidom. 

Junior do 68 kg, Martin Štefanac, koji je bio treći nositelj u svojoj kategoriji, ipak nije uspio izboriti odlazak na Europsko, izgubivši u prvoj borbi rezultatom (4:1) 

S ponosom možemo reći da uz Lucia Matuzića, koji je izborio svoj odlazak na Europsko  u borbama, imamo još dva kandidata koja će ove godine sudjelovati na Europskom prvenstvu u formama. To su naša juniorka, Matea Magdić i naš junior, Ivan Klarić koji su svoje prve bodove upisali na PH u formama još u travnju, te su kroz još jedan kriterijski turnir izborili odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se održati u studenom u Portugalu, kažu u Prani.