KABA

U sklopu jesenske edicije 11. Karlovac Dance Festivala gostuje portugalska predstava “Nevidljiva šuma”

Večeras u 19 i 30 u Atriju znanja Veleučilišta u Karlovcu u sklopu jesenske edicije 11. Karlovac Dance Festivala gostuje portugalska predstava “Nevidljiva šuma” Mariane Tengner Barros. Ulaz na predstavu je besplatan.

Predstava Nevidljiva šuma spaja discipline iz želje da se poštuje priroda, posebno naglašavajući drveće i važnost koje ono ima u ravnoteži ekosustava. Mapirajući najstarija stabla koja postoje u gradovima, razvili su simbolične akcije na temelju dijaloga s lokalnom zajednicom, kratke izvedbe i videozapise, stvarajući autonomni, privremeni i mobilni izvedbeni prostor koji poziva javnost da se otvori osjetilima u potrazi za davanjem vidljivosti nevidljivom, zvuka tišini i oblika nepoznatom. Namjera je stvoriti veze, podijeliti znanje i podići svijest putem umjetnosti, radi zaštite Šume, koja može započeti s drvetom na pragu.

Nevidljiva šuma dolazi na Karlovac Dance Festival s timom od tri elementa s pomiješanim esencijama vještica i nindža koji će otvoriti i otkriti prostore svijesti u dijalogu plesa i perkusionističke izvedbe na specifičnoj lokaciji u blizini drevnog stabla.