KABA

Privremena regulacija prometa zbog radova na D6 Stative – Borlin produžena do kraja studenog

Privremena regulacija prometa, zbog radova na D6 na dionici Stative – Borlin, produžena je za 30 dana, točnije do 30. studenog.  

Rok je produžen isključivo zbog nepredviđenih radova koji se odnose na izvedbu zida od profila P33 do profila P36 (zbog loše statike postojećeg zida izvodi se novi zid kao obložni),  kao i na potrebu za izmještanjem vodovoda na propustu 1, budući da su se tijekom izvedbe radova pojavile instalacije na mjestu na kojem projektom nisu bile označene. Svi ovi radovi nisu bili dio projektne dokumentacije, a njihovo izvođenje bitno je za završetak projekt, kažu u Hrvatskim cestama. 

U zoni radova u ulici Borlin od raskrižja s ulicom Ožujska do raskrižja s ulicom Gornja Jelsa tijekom cijelog perioda produženja važit će sljedeća regulacija prometa: 

  • Za promet osobnih vozila i motornih vozila do 3,5 t dozvoljene nosivosti: Promet navedenih vozila u smjeru centra će se voditi od raskrižja UliceBorlin i Ožujske ulice, Ožujskom ulicom u Ulicu Velika Jelsa zatim na prvom raskrižju s istoimenom ulicom desno u Ulicu Velika Jelsa, lijevo u Ulicu Gornja Jelsa zatim desno preko nadvožnjaka iznad autoceste A1 povratno na državnu cestu D6 i dalje u smjeru kretanja prema Ljubljanskoj ulici. Promet navedenih vozila u smjeru GP Jurovski Brod  će se odvijati državnom cestom D6 do raskrižja sa  Ulicom Gornja Jelsa, zatim preko nadvožnjaka iznad autoceste A1 desno u Ulicu Gornja Jelsa i dalje prema ulici Tucibati, te Ulicom Mala Jelsa povratno na državnu cestu D6 i dalje u smjeru kretanja prema Gornjim Stativama ili Novigradu 
  • Promet motornih vozila iznad 3,5 t dozvoljene nosivosti preusmjeravaju se na dionicu autoceste A1 od čvora Novigrad do čvora Karlovac – u oba smjera.
  • U slučaju zatvaranja dionice autoceste Karlovac – Novigrad (oba smjera) tijekom radova na D6, obilazni pravac je čvor Bosiljevo I – D204 – D3 – Karlovac – D1 – čvor Karlovac.
  • Autobusni i lokalni promet odvijati će se uz znakove privremene regulacije prometa prema Rješenju Grada Karlovca