Dani draganića

Komedija ‘Kako i zašto ubiti muža’ u četvrtak u Domu HV Zrinski

U četvrtak 11.11. s početkom u 20 sati u Karlovcu u Domu HV Zrinski dolazi jedna od najposjećenijih kazališnih komedija- „Kako i zašto ubiti muža”.

Komedija o milijun razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnijeg spola na priručnik “Kako i zašto ubiti suprugu”. Naime, autor ovog dijela Antonio Amurri optužen je za muški šovinizam, poslije čega je uslijedio i priručnik namijenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti pronaći na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena – navode organizatori.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović, koji između ostaloga ima zapaženu ulogu u zabavno glazbenom igranom programu „Čađava mehana“. Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević.

Redatelj predstave je Radomir Rade Vukotić koji 1971. godine upisuje fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića. Po diplomiranju 1975. godine postaje stalni član Pozorišta na Terazijama.
Radio je kao asistent režije velikim jugoslavenskim rediteljima: Soja Jovanović, Želimir Orešković, Radoslav Dorić, Aleksandar Đorđević. 1990. godine otvara prvu umjetničku radionicu za pozorište, film, radio i televiziju PRIZOR u bivšoj Jugoslaviji.

Ulaznice se mogu kupiti u Exclusive Change – mjenjačnici, KA Supernova, Prilaz V.Holjevca 12, Exclusive Change mjenjačnica, Petrol BP, Banija b.b., Tisak Media Trg Matije Gupca 1. Pridržavamo se epidemioloških mjera i za kupnju ulaznica nisu potrebne Covid potvrde, navode organizatori.