-Ne želim zvučati posebno dramatično, ali u gradskom sustavu, od 1.790 zaposlenih, 600 ljudi nije zbog korone na svojim radnim mjestima i sustav otežano funkcionira. To se osjeti posebno kod nekih tvrtki, prije svega Zelenila, ViK-a, u jednom dijelu škola i vrtića. Nastojat ćemo maksimalno pratiti, i nekim pojačanim kontrolama, da se mjere koje su na snazi poštuje. Jer, nemojmo smetnuti s uma da, ukoliko ova brojka unutar gradskog sustava krene rasti, usluge na koje su građani navikli, koje se čine pod normalnim će doći u pitanje. I odvoz smeća i puknuća vode, sprovodi… U ovom trenutku sustav je napregnut, ali funkcionira. Narednih dana ćemo vidjeti što i kako, izjavio je danas gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o situaciji s koronavirusom u Karlovcu.

Spomenuti broj zaposlenih odnosi se na gradsku upravu, tvrtke, ustanove, vrtiće i škole u kojima je, po riječima dogradonačelnice Ivane Fočić 1.749 zaposlenika. Po današnjim podacima, od njih je 119 zaraženo koronavirusom, a 519 u samoizolaciji.

– Pratit ćemo poštivanje mjera, ali nismo do sad pa nećemo ni od sad, biti oni koji ćemo prebrojavati tko se cijepio, tko nije. Ali, mi koji smo se cijepili, mi smo na raspolaganju građanima, u najvećem dijelu. Mi smo tu i mi radimo svoj posao. Je li ovo poziv svima da se cijepe? Neka svatko protumači na svoj način. Cijepljenje je zaštita, sve ostalo su mjere. Nadam se da ćemo svi, kao građani, osvijestiti situaciju i, prije svega poštujući mjere, a onda i cijepljenjem stabilizirati ovo stanje, poručio je Mandić.

Nove mjere koje će biti na snazi od 15. studenog, one koje se odnose na COVID potvrde i za zaposlenike i građane koji dolaze, u gradskoj upravi će provoditi, zaposlenima koji nisu cijepljeni omogućiti i dvaput tjedno testiranje, a građanima koji će biti ograničeni u pristupu, na usluzi biti online.

– Sve što budu trebali, bilo da se radi o sastancima ili aktivnostima koje su im potrebne, nastojat ćemo im odraditi, izjavio je.