KABA

Uskoro izgradnja rotora Logorište, istovremeni radovi na Aglomeraciji donijet će zahtjevno prometovanje

Rotor na Logorištu bit će završen do 1. lipnja iduće godine. Najavio je to gradonačelnik Damir Mandić, podsjetivši da je sanirano klizalište Kalvarija, obilaznica Turnja ide po planu, most u Gornjem Pokupju također, dok se za D-6 u Gradu drže roka koji su odredile Hrvatske ceste – 31. prosinca.

Hrvatske ceste, po njegovim riječima, odabrale su i izvođača radova na budućem rotoru Logorište, upravo traje odabir tvrtke koja će obavljati nadzor radova, a onda se očekuje i početak radova.

Dok budu trajali, prometna regulacja na tom dijelu D-1 bit će iznimno zahtjevna: ne samo zbog rotora, već i radova u sklopu Aglomeracije Karlovac – Duga Resa.

– To će za nas posebno biti izazovno vezano uz organizaciju prometa. Imajmo na umu da nam je na tom području krenula u nabavu grupa Zvijezda, gdje je i Mala Švarča i Gornje Mekušje; na D-1 se izlazi s Aglomeracijom. Na prometnoj regulaciji se radi, naš odjel i HC sagledavaju sve to; vjerojatno će samo za velike kamione trebati drugi pravci. Bitno je da rok bude početak turističke sezone jer se 15. lipnja zabranjuju radovi, no HC garantiraju da će to s 1. lipnjom biti gotovo, izjavio je Mandić.