EDISON NAPOKON DOŠAO NA RED: Za 16 mjeseci zgrada obnovljena i dograđena, filmove ćemo gledati na ljeto 2023.

– Radili smo u 30 godina različite projekte, ali ovaj nam je posebno drag. Ne samo jer me vraća u vrijeme kada smo ovdje s društvom išli u kino i ispijali kave i zato što je to moja i želja stanovnika ovog grada i županije da ponovo imamo kino. Vjerujem da ćete se svi složiti da je ovo povijesni trenutak za ovaj grad, a time i mene i našu tvrtku. Veselim se što ćemo potpisati ovaj ugovor i što ćemo sljedećih 16 mjeseci raditi. Bit će tu raznih izazova, potrebno je duh starog kina ostaviti, a odjenuti ga u novo ruho, udahnuti mu novu tehnologiju grijanja, hlađenja, elektroinstalacije itd. Mi to možemo, poručila je Marija Janžetić, direktorica AB gradnje na današnjem potpisivanju ugovora o rekonstrukciji i dogradnji kina Edison.

Tvrtka će to napraviti do početka travnja 2023., a Grad platiti radove 23,2 milijuna kuna. Cjelokupni projekt obnove Edisona, pojasnila je koordinatorica projekta Kristina Benko, vrijedan je 25,8 milijuna kuna, od kojih je 21,9 bespovranih iz EU. Do travnja 2023. kino će biti obnovljeno, rekonstruirano i opremljeno.

– Kino će biti 2023. u funkciji. Izgradnja i ishođenje uporabne dozvole mora završiti 6. travnja 2023., rok za opremanje je mjesec kasnije, ali vjerujem da na ljeto ćemo gledati filmove, rekla je Benko.

Napomenuvši da mu je drago što je karlovačka tvrtka izabrana za izvođača radova jer ovo i jest karlovačka priča, gradonačelnik Damir Mandić je izjavio da se nada kako će kino biti završeno i prije spomenutih 16 mjeseci.

– Ovo je i početak kraja svih naših silnih rekonstrukcija u Karlovcu: vrelovoda, Edisona, vodoopskrbne mreže, Radićeve… Nadam se da ćemo kroz 2-3 godine – govorim o javnim zgradama, prostorima – zahvaljujući ponajprije EU novcu rekonstruirati sve to što nas već desetljećima proganja i da ćemo daljnji EU novac uspjeti iskoristiti za one razvojne momente koji nam trebaju, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.