Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo 2022.!

Pobjedivši Rusiju 1:0 na Poljudu Hrvatska nogometna reprezentacija se direktno plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Za pobjedu je zaslužan autogol ruskog stopera Fjodora Kudrjašova u 81. minuti. Svjetsko prvenstvo održat će se od 21. studenog do 18. prosinca 2022., i bit će to šesti nastup Hrvatske.

Kako piše gol.dnevnik.hr po uvjetima koji su bili na rubu regularnosti, poljudski travnjak čitavim tijekom susreta natapala je jaka kiša zbog koje je lopta zastajala u lokvama vode koje su se stvorile, Hrvatska je dominirala i posjedom i prilikama, no ono što nisu uspjeli napraviti naši napadači, a to je svladati odličnog ruskog vratara Safonova, “uspio” je Kudrjašov nespretnom reakcijom pred sam kraj susreta. Sosa je uputio jedan od brojnih ubačaja pred ruska vrata, lopta je bila previsoka za Kramarića, a iza njegovih leđa natrčao je Kudrjašov te s pet metara pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Safonova. Do tog trenutka Hrvatska je uputila čak 19 udaraca prema ruskom golu, pet u okvir gola, dok je Rusija pucala samo jednom, u 74. minuti, a i taj pokušaj otišao je barem dva metra od okvira vrata.

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva bit će održan 1. travnja 2022. u Dohi. Tog dana će izbornik Dalić i igrači saznati protiv koje tri reprezentacije će odmjeriti snage u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, prenosi gol.dnevnik.hr.