Muškarci, sretan vam vaš dan – Ti koji moraš poslije pete pive kući i to baš kada te krene…, Ti koji moraš izmišljati opravdanja kad ne dođeš kući dva dana…

Međunarodni je dan muškaraca. Inauguriran je 1999. na Trinidadu i Tobagu. Ciljevi proslave uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšanje rodnih odnosa, promicanje spolne ravnopravnosti te isticanje pozitivnih muških uzora. Muškarci u prosjeku umiru četiri godine ranije nego žene, sedam od deset žrtava ubojstava pripada muškoj populaciji, a muškarci su i više izloženi riziku samoubojstva. U 96 posto slučajeva u kojima ljudi umiru na poslu – to su muškarci.

Za uvođenje ovog dana u međunarodni kalendar zaslužan je Jerome Teelucksingh s West Indies sveučilišta. “Shvatio sam da ne postoji dan za muškarce. Neki će reći, pa dobro, postoji Dan očeva, ali to nije isto. Nisu svi muškarci očevi, što je s mlađim dečkima, tinejdžerima,” objasnio je Teelucksingh.

Upravo danas na društvenim mrežama „kolaju“ ovake humoristične objave:

Danas je Dan muškaraca i vjerujem da Vam nitko nije čestitao pa ni vlastite žene, zaručnice ni djevojke, a mi se ubijamo za 8. MART kako da im ugodimo, eto koja je to nepravda, i zato:

SRETAN NAM DAN MUŠKARACA !!!

-I zato digni glavu ti koji si krajnje obespravljen

-Ti koji trpiš česte prolaske kraj TV-a dok gledaš utakmicu…

-Ti koji moraš poslije treće litre vina kući i to baš kada ti se otvori dizna..

-Ti koji si nepravedno optužen da gledaš zgodne komade…

-Ti koji proživljavaš noćne more njenog PMS-a…

-Ti čije se kartice peglaju…

-Ti koji moraš izmišljati opravdanja kad ne dođeš kući dva dana…

Sretan vam naš dan