KABA

Uz Zorin dom i KUD Zadobarje obilježio Noć kazališta u Karlovcu

Karlovac se i ove godine uključio u manifestaciju Noć kazališta. Uz Zorin Dom, doprinos su dali i Zadobarci. Članovi Dramske skupine “Banda” KUD-a Zadobarje u Društvenom domu u improviziranom kazalištu pripremili su dvije humoristične predstave za svoje sumještane.

-Naša Dramska skupina Banda pripremila je dvije predstave. Ježevu kućicu, kojoj je ovo druga izvedbe, a uz ovu dječju predstavu pripremili smo i jednu za starije pod nazivom Srednji vijek, srednja žalost. S obzirom na situaciju, gledamo da se više posvetimo djeci. Imamo dosta djece u selu pa smo ovdje pripremili jedno malo kazalište da ne moramo ići u grad, kazala je Ljiljana Sudac, članica Dramske skupine banda.

-Srednji vijek, srednja žalost predstava je koja još nije završena, no ovo je prilika da ljudima prikažemo kako izgleda stvaranja predstave i kreativni proces. Humoristična je i prikladna za djecu i odrasle, kazao je Antonio Sudac, voditelj ove dramske skupine i predsjednik KUD-a Zadobarje koji je posljednjih godina preuzeo ulogu režisera i scenarista u “Bandi”.

Inače, KUD Zadobarje dugi niz godina bavi se izvođenjem predstava te odlaze na brojna natjecanja na kojima osvajaju brojna priznanja.

Uz Hrvatsku u projektu Noći kazališta sudjeluje još deset europskih zemalja. Manifestaciji je to kojoj je cilj privući građane u kazališta, pokazati izvedbenu umjetnost pristupačnijom svima te produbiti vezu između onih na sceni i onih koji ju promatraju