Vozači na cestama u Karlovačkoj županiji za vikend nanizali 293 prekršaja – prevelika brzina im najveća boljka, ali ni drugi nisu nepoznati; rekorder s 2,33 promila

239 prometnih prekršaja, od kojih je najčešći prevelika brzina, nanizali su za vikend vozači na cestama u Karlovačkoj županiji, no ni drugi im prekršaji nisu strani, od vožnje pod utjecajem alkohola do nekorištenja pojasa.

Policija je tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. studenog, provela preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

– Tom prilikom utvrđena su 293 prekršaja, a od toga se 19 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 132 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 27 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,33 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 172 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 32-godišnjak, izvijestila je PU karlovačka.