Zoretić: Nemamo informacija o padu sustava, moguće je da se duže čekalo, ali jutros nije bilo većih zastoja kod izdavanja COVID potvrda

Nemamo informacija o padu sustava, moguće je da su zbog velikog broja zahtjeva bila duža čekanja, no većih zastoja kod izdavanja COVID potvrda jutros nije bilo.

Izjavio je to pročelnik Ureda županice Branko Zoretić, kazavši da, kada je više ljudi odjednom na testiranju, 50-60, ne mogu svi odmah dobiti COVID potvrde. No, to ne znači da nće moći u neku instituciju kao zaposlenici ili građani.

– Takve osobe dobiju rezultat testa koji im je ujedno važeći za svoje radno mjesto, a i prema odluci Stožera RH svaka osoba koja se testira dužna je do kraja svog radnog dana dobiti potvrdu. Domovi zdravlja, Zavod za hitnu medicinu… putem e-maila šalju toj osobi COVID potvrde, rekao nam je Zoretić.

Prošli tjedan obavljeno je 5.047 brzih antigenskih testova, od kojih su 434 rezultata bila pozitivna. Cijena brzog antigenskog testiranja je jedinstvena, 50 kuna za sve. A testiranja necijepljenih zaposlenika u javnom sustavu trebaju biti obavljana minimalno dvaput tjedno, moguće je i više.

– Testiranje brzim antigenskim testom vrijedi 48 sati, PCR-om 72, napomenuo je, podsjetivši da COVID potvrda s podacima o cijepljenju ili potvrda o preboljenju vrijedi godinu dana.

Uz već poznate lokacije i stomatološke ordinacije kojima je to također dozvoljeno, od danas je u Karlovcu, po njegovim riječima, antigensko testiranje organizirano i u ljekarni na Švarči.