Advent po epidemiološkim mjerama na više lokacija, besplatno klizanje tijekom prosinca

Svoju jedinstvenu, obiteljsku adventsku priče i ove će godine ispričati Karlovac. Bez obzira na epidemiološku situaciju Advent u Karlovcu počinje 17. i traje do 31. prosinca. Bit će tu i hrane i pića, izvođača i dočeka Nove godine.

-Advent je dobro sjeo Karlovčanima i odlučili smo se u većoj mjeri vratiti manifestaciju. Aktivnosti će ovisiti o epidemiološkim mjerama. Osim prostora perivoja, održat će se kod obrtnika u Haulikovoj ulici, kod franjevaca i u Aquatici. Popis izvođača je dogovoren, a saznat ćemo ga ovaj tjedan. Doček Nove godine je u planu. Cilj je raditi događanje da nema masovnog okupljanja. Mislim da će biti izazovno organizirati ga. Vidjet ćemo još kakva će epidemiološka situacija biti, kazao je gradonačelnik Damir Mandić u emisiji Gost dana.

Mišljenja je kako Advent treba staviti u okvire karlovačkog, obiteljskog druženja, a sve turistički izvan toga dobro je došlo.

Uživanje u zimskim radostima i klizanju na ledu i ove će godine biti moguće u Karlovcu uz pridržavanje pravila i važećih epidemioloških preporuka HZJZ-a i Odluka Stožera civilne zaštite. Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića bit će otvoreno uskoro, a sa sobom donosi i jednu novost kojoj će se veseliti svi oni koji jedva čekaju obuti klizaljke na noge.

-Klizanje će biti besplatno za sve tijekom manifestacije Advent u Karlovcu, kazao je Mandić.

Čekaju se još termini klizanja koje će objaviti tvrtka Mladost koja klizalištem i upravlja.