Mještani Jamadola za Trend: Danima smo bez interneta, telefona, neki bez televizije

Rješenju se ne nazire kraj zbog specifičnosti lokacije kvara

Gradsko naselje Jamadol osim što ima problema s prometom zbog aktualnih radova na aglomeraciji, od prije desetak dana dio stanovnika je ostao bez telekomunikacijskih usluga. Oštećenje se dogodilo prije desetak dana tijekom izvođenja radova na Aglomeraciji i ne zna se kada će kvar biti uklonjen. Mještani negoduju, a rješenju se ne nazire kraj zbog specifičnosti lokacije kvara.

Mladen Sertić je stanovnik Bledske ulice, inženjer i vlasnik tvrtke. Kvarovi su prouzročili dodatne probleme i njegovoj tvrtki jer bez interneta, danas nema ni poslovanja.

-Problem je nastao kada je bager kopajući za svoje radove prekinuo kabel. Međutim, mjesto gdje je prekinuto nalazi se na rubu kuće, a vlasnik kuće ne dozvoljava popravak. Neće se popraviti do dana dok sud ne donese odluku kojom će se ući u dvorište, izmjestiti stup i to popraviti. To nije prvi puta da imamo problema s ovim susjedima i na ovome mjestu. Apeliram na sve da se kvar popravi, da se stup izmjesti i da s gospođom nemamo više nikakve veze.

U Bledskoj ulici živi i Josip Grdić koji je bivši djelatnik Hrvatskog telekoma pa smo ga pitali koje bi po njemu bili najbolje rješenje.

-Čujem da jedna gospođa ne da kopati u svome vrtu.  Rješenje bi jedino bilo sudskim putem, preko naloga treba doći izvršiti radove.

Poznato je koliko su sudske procedure spore, a izgledno je da drugog, bržeg rješenja nema. Za to vrijeme, stanovnici Bledske ulice u 21.stoljeću nemaju telefona, interneta, neki čak ni televizije.