U osnovnim i srednjim školama Karlovačke županije COVID potvrde nisu problem, Marija Šćulac: Ravnatelji nisu morali izricati opomene

U osnovnim i srednjim školama Karlovačke županije COVID potvrde nisu problem – ravnatelji nisu trebali izricati opomene zaposlenicima, a kamo li nešto drugo.

Potvrdila nam je to županijska pročelnica Marija Šćulac i kazala da je u školama 1.071 zaposlenik koji ima COVID potvrde, 562 trebaju na testiranje, kao i 174 zaposlenika iz osnovnih škola kojima je osnivač Grad Karlovac, ne Županija.

– Mi nismo imali problema, odnosno, ravnatelji škola, od utorka, kada su najavljene COVID potvrde. Bilo je određenih specifičnosti: dio njih je na bolovanjima za koje još nemamo podatke, dio je na porodiljnim i slično, međutim, nitko od zaposlenika u školama kojima je Karlovačka županija osnivač, ravnatelji nam nisu prijavili, da su bila potrebna izricanja opomena i slično. Zaposlenici u školskom sustavu prilagodili su se odluci i nastave u školama Karlovačke županija funkcioniraju redovito,  bez problema, rekla je Šćulac.

Nastava se u svim školama odvija uživo, po A modelu, učenici su u svojim učionicama. A da bi tako bilo i dalje, pozvala je sve na odgovornost i pridržavanje mjera za sprječavanje zaraze koronavirusom.

– Ističem i apeliram još jednom na sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa da se strogo i odgovorno ponašaju vezano za poštivanje epidemioloških mjera u našim školama kako bi što duže bile zdrave i sigurne i kako bi učenici što više proveli vremena u redovnom modelu nastave, odnosno, u svojim školama, pozvala je Šćulac.

U 18 osnovnih škola kojima je osnivač Karlovačka županija 922 su zaposlenika od kojih 575 ima COVID potvrde, 318 nema i potrebno im je testiranje, dok je u 13 srednjih škola 727 zaposlenih od kojih 496 s COVID potvrdama, 244 treba testiranje na koronavirus.

– Sa zaposlenicama iz osnovnih škola Grada Karlovca, oko 700 je ukupno onih kojima je potrebno testiranje. No, ti podaci se mijenjaju jer se dobar dio zaposlenika odlučio na cijepljenje pa će vrlo brzo broj onih kojima treba testiranje biti manji, kazala je Šćulac.