KABA

Rukometaši Karlovca sutra u Mladosti dočekuju ekipu Umaga

Sutra je na rasporedu 11. kolo Paket24 Premijer lige. Rukometaši Karlovca od 19 sati dočekuju u sportskoj dvorani na Rakovcu ekipu Umaga.

Prošlog vikenda karlovački rukometaši izgubili su od ekipe Rudara iz Ruda.  Sutra rukometaši igraju protiv Umaga, a trenerica Tatjana Rašić se nada kako neće ponavljati prošlotjedne greške, jer se radi o opasnom protivniku.

-To je ekipa koja izrazito trči, jako puno trči i pokušava igrati na ne postavljenju obranu. Brzo rješavaju svoje napada pa čak i pod cijenu greške. Opasni su sa svih šuterskih pozicija – šuter lijevi, šuter srednji, desni, vanjski, fantastična krila koja im zabijaju više od 50, 60 posto golova na svakoj utakmici, kazala je Rašić. 

Protivnik je jak, stoga su se i rukometaši ozbiljno pripremili za utakmicu.

-Moramo spriječiti njihovu tranziciju, a to automatski znači disciplina igre u napadu, nema tu brzih, nerezonskih šuteva. Moramo biti koncentrirani, moramo biti disciplinirani, dodala je Rašić. 

Rukometaši Karlovca su poraženi u protekle četiri utakmice. Tako da je pritisak za sutrašnju utakmicu velik.

Ova utakmica je biti ili ne biti. Mislim da moramo ići na glavu, baciti se, a imao dosta problema s ozljedama, najmanje nas je do sada u kadru, istaknuo je  Dominik Smojver, Rukometaš HRK Karlovac te dodao kako Umag ima problema na nekoliko zona i to trebamo iskoristit.