Singrlice snimaju novi album, a dio će se moći čuti već na karlovačkom Adventu

Vokalni ansambl Singrlice sastavljen od karlovačkih i  samoborskih glazbenica usprkos koroni nije stao s projektima. Trenutno snimaju novi album pod nazivom Folk & Roll.

Tradicionalne pjesme i folklorni zvuk izvedeni na moderniji način prisutni su u svim pjesmama Singrlica. Stvaranje albuma bilo je zahtjevno, nisu se mogle nalaziti i vježbati, no uspjele su snimiti album, koji je nastao u suradnji sa Sudar Percussionom Ensembleom.

-Obzirom da imamo novu suradnju sa Sudar Percussionom Ensembleom, onda je i zvuk drugačiji. Isto tako smo razmišljali da aranžmani budu pomaknuti, da idemo malo dalje u tom svom izričaju gdje se držimo folklornog tona u pjevanju, a da su glazbeni aranžmani suvremeni i drugačiji, rekla je Singrlica Danijela Jurac.

Singrlice su krenule i sa snimanjem novih spotova.

-Snimili smo i spot za pjesmu Zorana Šćekića, odnosno njegov aranžman, na pjesmu Ideju težaki, koja će isto tako uskoro izaći, dodala je Jurac. 

Album će promovirati kada dođe toplije vrijeme te kada mjere budu blaže, govori Jurac. Iako nastupaju manje nego inače, uskoro dolaze u Karlovcu. Bit će moguće ćuti i stvari s novog albuma.

-Prvi nastup nakon dugo vremena nam je u Karlovcu, na Adventu, 18.12. u 20 sati. Izvest ćemo dva sata programa, presjek sa svih naših albuma, pa čak s ovog na kojem sada radimo, istaknula je Singrlica. 

Nadaju se kako će se publici svidjeti drugačiji zvuk, ali i dalje uz sveprisutni folklor.