Ivan Žganjer: Treba puno, pošteno i kvalitetno raditi i neki uspjeh mora doći

Osvojili su priznanje Hrvatske obrtničke komore zaslužnim obrtnicima – ugostiteljima i turističkim djelatnicima iz svih županija Hrvatske. Vrijedno priznanje uručeno je na 33. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Šibeniku.

Restoran Žganjer kojeg je 1974. u godine u Jaškovu pokrenuo Ivan Žganjer, sada je dobio priznanje za dugogodišnji i kvalitetni rad. Odabran je ispred Karlovačke županije, a onda i prigodno nagrađen od strane Hrvatske obrtničke komore.

-U životu ako vas neko nagradi to vam znači puno. Ipak je neko primijetio da radite, da se zalažete, da se trudite. I gosti su nam u većini zadovoljni, kazao je ugostitelj Ivan Žganjer.

FOTO:Facebook/Restoran Žganjer

 

Lijepo je dobiti ovakvo priznanje, osobito u vremenima koja su na trenutke  ugostiteljstvo bacila na noge. Posljednjih skoro dvije godine za ugostitelje su bile izazovne. No ovaj restoran odolijeva krizi organizacijom manifestacija. Jedna od njih je poznati Štrudlafest koji posljednjih pet godina u malo Jaškovo privlači veliki broj posjetitelja.

-Štrudlafest je ispao sasvim slučajno. Napravili smo najdulju štrudlu na svijetu, što je bilo vrlo zahtjevno. Bilo je stvarno uloženo puno truda od svih nas, svih naših djelatnika, na čemu im se zahvaljujem. To je dalo odjek u široj javnosti. Štrudlafest imamo svake godine početkom 9. mjeseca i ove godine smo imali dva dana uistinu je bilo lijepo posjećeno, rekao je Žganjer.

Kako za Šturdlafest, tako i za sve drugo što su radili trebalo je puno truda, upravo u tome je tajna uspjeha, govori Žganjer.

-To je jedna poruka koju je možda teško prihvatiti. Ugostiteljstvo je najspecifičniji posao. Tu morate biti prisutni 24 sata. Treba puno raditi, pošteno raditi, kvalitetno raditi i neki uspjeh mora doći bez obzira gdje ste, zaključuje Žganjer koji dodaje kako Restoran Žganjer nije na nekoj lokaciji, međutim prepoznali su ga ljudi iz Zagreba, Rijeke te drugih dijelova Hrvatske.

Iako je u mirovini, Žganjer ne miruje, već zajedno s cijelom obitelji planira proširiti biznis te ima planove kako Jaškovo učiniti atraktivnijim, od čega će korist imati ne samo on, već lokalni OPG-i i mještani ovog kraja.