Zvonko Spudić ponovo izabran za predsjednika županijskog HNS-a: Mi se za svaki glas moramo boriti, jačati organizaciju i članstvo, a napredak će biti vidljiv već za EU izbore

– HNS nema slučajnih glasova, mi se za svaki glas moramo boriti. U ovom mandatu cilj je jačanje organizacije i podružnica novim članovima, a rezultati će se, vjerujem, vidjeti već za EU izbore, za parlamentarne sigurno, izjavio je Zvonko Spudić, stari – novi predsjednik županijskog HNS-a.

Izabran je na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HNS-a Karlovačke županije, na kojoj su za potpredsjednike izabrani Dubravka Vrbetić i Žarko Latković, te članovi Predsjedništva ŽO i članovi Središnjeg odbora stranke na državnoj razini.

Govoreći nam o proteklom mandatu, Spudić je podsjetio da je HNS na ovogodišnje lokalne izbore izašao samostalno i postigao dobar rezultat.

– Na osnovu tog izlaska i nakon izbornih rezultata koji su pokazali da smo u broju mandata ostvarili jedan od najboljih uspjeha uopće od kad postoji HNS na nivou županije, nastavili smo jačanje organizacije gdje je vidljivo da HNS nema slučajnih glasova. Mi se za svaki glas moramo izboriti i, uz prepoznatljivost ljudi koji nose liste po jedinicama lokalne samouprave predstavnička tijela i izvršnu vlast, vrlo je bitna organizacija. To nam je fokus aktivnosti u daljnjem radu. Držim da smo s ovih 16 organizacijskih oblika, koliko imamo na nivou Karlovačke županije, već daleko zakoračili u toj priči i vjerujem da ćemo do idućih izbora – već za EU parlament, a sigurno do parlamentarnih – imati spremnu organizaciju da poluči broj glasova koji nam je cilj: oko 4000 na nivou Karlovačke županije. To bi nam bio dobar temelj i za iduće lokalne izbore. Oni jesuza 3,5 godine, ali to će vrlo brzo doći, kazao je Spudić.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima HNS je na listi za Županijsku skupštinu imao vrlo širok raspon kandidata, od onih iz različitih stranaka, do nezavisnih, ali javnosti dobro poznatih. Spudić podsjeća da je ponajprije bila bazirana na ljudima, a ostaju otvoreni za suradnju sa svima kojima su u interesu neki programi i aktivnosti na nivou županije.

– Malo nam je falilo, desetak glasova, da uđemo u Županijsku skupštinu a onda bi karte bile drugačije složene, a priča sasvim drugačija. Na osnovu tih aktivnosti na nivou županije, vjerujem da ćemo na idućim izborima ćemo sigurno biti dio Županijske skupštine, zaključio je.