Dugorešani jednoglasni – proračun veći za 2,6 milijuna kuna

Za iduću sjednicu najavljeno obraćanje investitora u izgradnju doma za starije

Dugoreški gradski vijećnici na današnjoj sjednici jednoglasno su podržali promjene u proračunu. Njima je gradska blagajna narasla za više od 2,6 milijuna kuna. Gradonačelnik Tomislav Boljar zadovoljan je novim proračunom koji sad iznosi više od 51,5 milijuna kuna.

-Povećanje je 5,35 posto ili 2,6 milijuna kuna. Mislim kako je to dobro. Ono što cijelo vrijeme imamo u primisli su svi mogući troškovi vezani uz aglomeraciju. Troška aglomeracije još nema u ovom proračun, jer će prve situacije biti ispostavljene tek iduće godine. Ipak već sada je ugrađen dodatni trošak od milijun kuna vezano uz zamjenu rasvjete, instalacije koje se ugrađuju u nogostupe i slično. Želimo da nakon aglomeracije imamo znatno bolju rasvjetu i sigurnost na cestama, raskrižjima i pješačkim prijelazima – rekao je gradonačelnik Boljar.

Gradonačelnik Boljar posebno je naglasio kako je proračun potpuno stabilan i bez kreditnih zaduženja. Ipak sjednica vijeća otkrila je i neke bolne točke ove gradske uprave. Primjerice sanacija klizišta na nekadašnjim županijskim cestama koja nisu obavljena, a sada su te ceste prebačene u gradsku ingerenciju. Ponovo je otvoreno pitanje projekta izgradnje doma za starije na kojeg se čeka već godinama. Boljar je obećao kako će se investitori u ovom projektu na idućoj sjednici obratiti vijećnicima i predstaviti im svoje namjere s obzirom kako im se približava istek predviđenih rokova za izgradnju.

Na prijedlog predsjednika vijeća Miroslava Furdeka jednoglasno je prihvaćeno kako se na idućim sjednicama na kojima se raspravlja o proračunu ili njegovim izmjenama neće održavati aktualni sat.

 

error: Content is protected !!