KABA

Mogu sve – emisija koja godinama motivira, educira i osvještava

Danas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Kako je to plesati i podučavati ples dok jedva vidiš prst pred nosom, kako je to kuhati i pripremati hranu kada cijeli život ovisiš o drugima, kako je to voditi bitku s multiplom sklerozom dok te mnogi ne razumiju, a mnogo se očekuje od tebe, kako je to volontirati u dobi od 90 godina, putovati svijetom dok ti je tijelo paralizirano… Sve to i još puno toga je moguće! Dokazali su to brojni naši gosti u emisiji Mogu sve.

Kroz posljednjih nekoliko godina pred kameru Trend tv-a stala su mnoga lica, neki već dobro poznati javnosti, ali i oni manje poznati, a svi s istim ciljem, da pokažu da su tu, da žele biti ravnopravni bez obzira na invaliditet ili zdravstvenu teškoću s kojom se nose, da izraze svoje želje i potrebe ali i da budu motivatori onima koji ne vide nadu ili izlaz iz poteškoća.

Ukoliko ste propustili pogledati što smo snimali i radili u proteklih nekoliko godina, svakako svratite na naš youtube kanal Trend medij i pronađite sve snimljene emisije Mogu sve. Među ostalima, upoznajte Slavena Škrobota, pustolova koji je nesretnim slučajem završio u invalidskim kolicima. S dijagnozom tetraplegije Slaven putuje po svijetu i istražuje skrivene kutke koje mnogi ne mogu niti zamisliti. Upoznajte i Teu i Leu dvije sestre s istom dijagnozom- multiplom sklerozom, ali i Mariju Jevtić, najstariju volonterku u Karlovcu a vjerojatno i šire, koja sa svojih 90 godina na leđima uspješno radi i doprinosi društvu. Tu je i poznata orijentalna plesačica Nikolina Stepić koja se teško ali uspješno nosi s bolešću koja joj je onemogućila normalan vid.

Osim pojedinaca, kroz emisiju Mogu sve upoznajte se s mnoštvom udruga koje se bave osobama s invaliditetom, njihovim potrebama, željama i poboljšanjem kvalitete života – udruge slijepih, udruge osoba s invaliditetom, savezi, udruge pojedinačnih i rijetkih bolesti koje nerijetko jedine pružaju prijeko potrebne informacije oboljelima ali i educiraju i osvještavaju javnost.