Divljač se zbog potresa seli s Banovine – štete u Karlovačkoj županiji sve veće

Ukoliko doživite nalet vozilom na divljač, prvi korak je sve prijaviti policiji, a štetu nadoknađuje osiguravatelj

Divlje životinje već godinama donose velike probleme mnogima. Riječ je i o učestalim naletima vozila na divljač, ali i mnogim problemima žitelja kojima životinje rade znatne štete na okućnicama i poljoprivrednim usjevima. S kojim se problemima lovci već godinama bore predstavio je Darko Bošnjak ispred Lovačkog društva Fazan.

-Tijekom 2018. smo zabilježili najveći broj naleta na divljači. Iako je nakon toga broj ponešto smanjen, još uvijek je takvih slučajeva puno. Zato zahvaljujemo svima, pogotovo Ministarstvu poljoprivrede i Lovačkom savezu što su uspjeli dogovoriti policu osiguranja koja je nama, malim društvima, omogućili opstanak. Bez toga ne bi mogli preživjeti – rekao je Darko Bošnjak, predsjednik Lovačkog društva Fazan.

Lovci na ovim prostorima bilježe uglavnom nalete vozila na srneću divljač i divlje svinje. Divljači na ovim prostorima je sve više, pa tako i opasnosti od novih šteta. Dodatan problem lovcima učinio je i potres na Banovini koji je donio velik stres divljači, posebno divljim svinjama koje su započele migracije i već mjesecima hranu traže na prostorima Karlovačke županije.

Svima koji dožive neugodan susret njihovog vozila i divljači lovci ukazuju kako zakonska procedura predviđa prijavu policiji. Nakon toga na teren izlaze i lovci, pa na kraju svoja prava građani ostvaruju kod osiguravajućih kuća.

error: Content is protected !!