KABA

Slikovnica o Svetom Josipu u izdanju Nacionalnog svetišta predstavljena u Koprivnici

 

 

Slikovnica „Snovi iz radionice svetoga Josipa“ autorice Anje Novak, u izdanju Nacionalnog svetišta svetog Josipa, predstavljena je u petak, 3. prosinca u župi svetog Nikole u Koprivnici, rodnoj župi autorice. Predstavljanje je održano unutar prvog dana trodnevnice uoči župne svetkovine svetoga Nikole.

Na kraju svetog misnog održano je kratko predstavljanje slikovnice u kojem su osim mons. Antuna sudjelovali i autorica Anja Novak te glavni lik slikovnice, maleni Mihael i njegova sestra Mirjam koja se također spominje u slikovnici. Mons. Sente rekao je kako je uopće došlo do ideje o tiskanju slikovnice.

-Ona prvotno nije bila namijenjena za tisak, ali sam predložio autorici Anji da je Nacionalno svetište izda kako bi što više djece moglo upoznati pobožnost prema svetom Josipu. Slikovnica je nastala na temelju poticaje pape Franje o pobožnosti usnulom svetom Josipu.Točnije papa Franjo kaže da on kada ima neki problem piše i stavlja to pod kip svetoga Josipa koji spava i sanja o njegovim molbama, kazao je Sente.

Autorica Anja Novak slikovnicu je osmislila kao rođendanski dar svojem krsnom kumčetu Mihaelu i na taj način posvjedočila važnost kumstva u životu djeteta. Autorica je naglasila kako je slikovnica njezina osobna zahvala svetom Josipu za sve izmoljene molitve.