Izletom starih i mladih završila 11. Mala planinarska škola Planinarskog društva Dubovac

Izletom „starih“ i „mladih“ planinara članova PD „Dubovac“ u Samoborsko gorje, kružnom planinarskom turom dužine 15 km, od  Smerovišća preko vrha Veliki Lovnik do Cerinskog vira, uručenjem diploma HPS-a i prigodnih poklona na Planinarskom domu Cerinski vir završila je sa radom 11. Mala planinarska škola „Klinci i klinceze 2021“ u organizaciji Planinarskog društva „Dubovac“ Karlovac.

Odrađeno je 10 tematskih izleta, uključivo i vježbu na umjetnoj stijeni. Za svaku pohvalu je da su klinceze i klinci tijekom škole odhodali gotovo 90 kilometara, savladali u usponu preko 3000 metara visinske razlike. Nažalost epidemiološka situacija je onemogućila ne mali broj djece koja su se prijavila u školu da od iste i odustanu.

Škola je u cijelosti provedena na terenu, kraćim izlaganjima i vježbama po nastavnim temama sukladno Programu Dječje planinarske škole u Hrvatskom planinarskom savezu. Polaznici koji su u cjelosti ispunili uvjete za uspješan završetak škole stekli su osnovna znanja o planinarstvu i planinama, opremi i korištenju iste, kretanju i boravku u planinama, orijentaciji i drugim temama koje su se obrađivale tijekom škole. Posebno veseli i za svaku pohvalu je motiviranost za daljnje planinarske aktivnosti svih 15 polaznika koji su s uspjehom završili ovogodišnju MPŠ jer većina od njih je više puta pohađala i uspješno završila Malu planinarsku školu, dapače i nakon završetka škole sudjeluju u aktivnostima Društva.