KABA

Karlovačka županija financira 21 projekt udruga, osigurano više novaca nego je prijavljenih projekata

Ugovori dodijeljeni u Ribarskom domu Kluba športskih ribolovaca Mrežnica Duga Resa

Karlovačka županija odobrila je sufinanciranje 21 projekta koje su udruge prijavljivale na Javni poziv za financiranje programa od interesa za poduzetništvo, poljoprivredu, turizam te zaštitu i zbrinjavanje životinja. Svečana dodjela ugovora održana je u Ribarskom domu Kluba športskih ribolovaca Mrežnica Duga Resa.

Za 2021. godinu Karlovačka županija osigurala je više novaca nego je čini se bilo potrebno udrugama. Naime, na javni natječaj prijavljen je 21 projekt, a sredstava bi bilo za više njih.

– 21 je udruga dobila projekt, sve zajedno je nešto manje od 270 tisuća kuna. To je manje od onoga što smo mi osigurali za 2021. godinu, a osigurano je 350 tisuća kuna, što znači da bismo trebali još više proširiti informaciju o mogućnosti dodjele sredstava. Ima nekoliko tisuća ovakvih udruga na području Karlovačke županije koje imaju priliku dobiti sredstva Karlovačke županije, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Klub športskih ribolovaca Mrežnica Duga Resa dobio je 15 tisuća kuna za čamac.

– Dobili smo 15 tisuća kuna za ribočuvarsku službu, za čamac koji nam je neophodan jer imamo sve četiri rijeke koje treba obilaziti. Trebao nam je kvalitetniji čamac, rekao je Danijel Matić, predsjednik Kluba športskih ribolovaca Mrežnica Duga Resa.

Ovaj klub djeluje preko 80 godina. Zahvaljujući aktivnim volonterima sve se više razvija potičući djecu i mlade na ribolovstvo.

– Trenutno nas je sad seniora oko 270, juniora 20-ak i kadeta nekih 50-60. Ovo ljeto smo imali prvu sezonu male škole ribolova. To smo imali na friško iskopanom jezeru koje je predviđeno za malu školu ribolova. Tu se zahvaljujem Hrvatskoj vojsci inženjeriji koja nam je to omogućila jer je nama kao klubu to preveliki financijski zalogaj, rekao je Matić.

U sljedećoj godini Karlovačka županija planira raspisati Javni poziv za udruge u prvoj polovici godine. Pozivaju sve da sudjeluju u Javnom savjetovanju i izjasne se na koji način žele da financijska sredstva budu što bolje raspoređena.