Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije organizirala je u Zorin domu Okrugli stol pod nazivom “Sjećanje na njih”, u sklopu kojeg su prikazana snimljena svjedočanstva članica o njihovim životnim izazovima nakon što su izgubile svoje najmilije prije 30 godina.

Uslijedila je rasprava stručnih suradnika Udruge, patera Vlade Mustača i psihijatra Igora Salopeka, sa članicama, Anđom Perak, Marijom Maletić i Marinom Bezjak Vidiček. Svi sudionici istaknuli su ovom prilikom kako je neizmjerno teško nositi se s tragedijom u kojoj zauvijek izgubite životnog partnera, roditelja ili dijete. I pater Mustač i doktor Salopek iskazali su doboko poštovanje prema ovim snažnim ženama.

Članice Udruge pokazale su iznimnu životnu snagu i ponijele životne terete. Ističu kako im u prevladavanju različitih izazova s kojima se suočavaju puno znači vjera, iako su se u početku borile s ljutnjom pa i na samoga Boga. Članstvo u Udruzi ih pak osobito osnažuje i povezuje.

Okrugli stol održan je u prostoru Gradskog kazališta Zorin dom u skladu s epidemiološkim mjerama, a nazočili su mu predstavnici Karlovačke županije, Grada Karlovca, Hrvatske kopnene vojske, Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije, Udruge roditelja roditelja poginulih branitelja za grad Karlovac i ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.