Počinje sezona klizanja u Karlovcu – Od petka do kraja godine besplatno, ali zbog korone i najviše 100 klizača na ledu obavezne ulaznice

Sezona klizanja u Karlovcu počinje sutra, klizanje će do kraja godine biti besplatno, a nakon toga ulaznica za led kraj Sokolskog doma bit će 15 kuna. Najam klizaljki je 10 kuna.

Najavio je to na današnjoj pressici direktor Mladosti Ivan Uđbinac, preciziravši da je sutra prvi termin poslije podne, od 17 sati.

– Iza toga bit će i jedan termin na večer. U subotu i nedjelju bit će dva jutarnja i dva poslijepodnevna termina, a naredni tjedan krećemo s jednim jutarnjim i dva poslijepodnevna termina. U petak počinje Advent u Karlovcu i tada ćemo prilagođavati i pojačavati termine obzirom na interes, rekao je Uđbinac.

Osim za građane, klizalište će imati termine i za hokejaše i učenike, a kako bi se poštivale epidemiološke mjere, na ledu će najviše smjeti biti 100 osoba. Zato će za ulaz na klizalište trebati ulaznice, a moći će se podignuti na blagajni za isti dan i dan unaprijed.

– Jedna osoba može podići četiri besplatne ulaznice, najavio je Uđbinac.

Na Badnjak i Silvestrovo klizalište će raditi od 10 do 11.30 sati, dok će na Božić i Novu godinu biti zatvoreno. Od 2. siječnja ulaznica za led kraj Sokolskog doma bit će 15 kuna, koliko je iznosila i lani.

Klizalište je karlovačka atrakcija, a ove godine, ocijenio je gradonačelnik Damir Mandić, Mladost se više uključila u organizaciju Adventa – ove godine počinje 17. i traje do 31. prosinca – što ga raduje.

– I drugi gradovi imaju klizališta i Advent, ali mi se čini da naše klizalište može biti prostorno i lokacijom biti još atraktivnije za vrijeme Adventa narednih godina. Vjerujem da će tako i biti, napomenuo je Mandić.

Adventska ponuda bit će i pored Sokolskog doma pa će se klizači moći okrijepiti, a dva tjedna bogata ponuda očekuje sve posjetitelje Adventa u Karlovcu. Ove godine, zbog koronavirusa i svih ograničenja, skraćen je sa četiri na dva tjedna.

– Očekujem da će ova dva tjedna biti dosta zanimljiva. Drago mi je što smo ove godine malo više naglasak stavili na lokalnu ekipu i mislim da će sadržaj biti na razini proteklih Advenata u Karlovcu, zanimljiv ne samo nama u Karlovcu, nego i šire. Radujem se svim posjetiteljima; na otvorenom je i mislim da velikih problema oko epidemioloških mjera ne bi trebalo biti. I osobno se radujem Adventu, izjavio je Mandić.