Srednja škola Slunj dobiva smjer tehničara za razvoj video igara, Ekonomsko turistička škola Karlovac administratora za poslove za djecu s posebnim potrebama

Neke od srednjih škola u Karlovačkoj županiji dobit će nove smjerove. Razlog – usklađivanje obrazovnih programa s potrebama tržišta rada. Tako se planira uvođenje programa medicinskog tehničara/sestre u Gimnaziji Ogulin, vozača motornih vozila u Obrtničko-tehničkoj školi Ogulin, industrijskog dizajnera u Srednjoj školi Duga Resa, tehničara za razvoj video igara u Srednjoj školi Slunj, kao i trogodišnji program administratora za poslove za djecu s posebnim potrebama u Ekonomsko-turističkoj školi u Karlovcu.

-Karlovačka županija za svih pet škola osigurala je sve nastavne, prostorne i sve ostale uvjete koji su potrebni za rad. No, Ministarstvo mora osigurati sredstva za financiranje stručnih predmeta kod tih zanimanja. Za dobivanje suglasnosti za otvaranje pet novih zanimanja nije dovoljna samo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  već i Ministarstvo  financija mora dati suglasnost na dodatna sredstva, kazala je Vesna Hajsan Dolinar, Zamjenica županice Karlovačke županije. 

Sastanci s Ministarstvom bit će u drugoj polovici mjeseca, a u Županiji se nadaju kako će odobriti barem neke od spomenutih smjerova. Također vjeruju kao će učenici već od iduće jeseni moći upisati ova tražena zanimanja.