Dani draganića

Samo da prođe referendum o stožerokraciji i krećemo u akciju spašavanja Dobre protiv HE Lešće, najavljuje MOST-ov Troskot

Od obustave rada hidroelektrane Lešće nije se odustalo, kaže MOST-ov Zvonimir Troskot koji je u kolovozu ove godine dao podršku mještanima na prosvjedu, a koji osjećaju njezine direktne posljedice.

Samo da prođe referendum o stožerokraciji koja je dovela cijelu naciju do ludila vraćam se zajedno sa svojim timom i svim ljudima koji žive tamo i koje to tangira i kojima je to veliki problem i krećemo u akciju spašavanja Dobre, najavljuje Troskot.

Predlaže da se HE Lešće pretvori u muzej propalih investicija.

Napravljene su dvije turbine na brdskom potoku i ta jedna vršna hidroelektrana koja se pali samo u situacijama kada električnom energetskom sustavu fali struje. To je silna voda koja se crpi iz akumulacijskog jezera dubokog 40 metara i to voda koja je 7,8,9 stupnjeva hladnija od Dobre. SAD i Europa gase hidroelektrane koje nemaju nikakvu učinkovitost za energetski sustav. Ako potrošite 110 milijuna eura na sustav koji vam daje manje od 1 posto struje, a s druge strane je svoj kapacitet imala jednu od 11 godina postojanja, to znači da bi se ona trebala zagasiti, pustiti godinu, dvije da to postane muzej, zaključuje Troskot.