Dani draganića

Birač kao Pale sam na svijetu: U Velikoj gradskoj vijećnici nije mu se pridružio nitko od kolega, a i predsjednik ovu online sjednicu vodi iz ureda

– Nisam ni sretan, ni zadovoljan jer sam sam. Naravno da mogu govoriti što god žele, ali činjenica je da druga gradska vijeća i župnijske skupštine sjednice održavaju uživo, samo karlovačko online. Bez obzira što gradonačelnik govori, ovo je dokaz da nedostaje demokratske kulture toliko da se ide tjerati i implicirati da se sjednica održi online, komentirao je Dimitrije Birač (Nova ljevica) situaciju što je Velika gradska vijećnica danas bila samo za njega.

Nije mu se tamo pridružio nitko od kolega vijećnika, niti oporbenih niti vladajućih, a i predsjednik Vijeća Marin Svetić danas online sjednicu ne vodi iz Velike gradske vijećnice, kako je to inače činio, već iz svog ureda.

– Prošlu sjednicu smo bili dolje kolega Vlatko Kovačić i ja; bilo je sablasno u onako praznoj Velikoj vijećnici i odlučio sam ovu online sjednicu odraditi ovdje u svom uredu. Mislim da je to prikladnije i jednostavnije; ovu sjednicu ćemo na ovaj način, rekao nam je Svetić.

Propala su tako sva Biračeva nastojanja da vladajuće “nagovori” na sjednicu Gradskog vijeća uživo, a i on je prati online, ali iz vijećničkih klupa u Velikoj gradskoj vijećnici. Ušao je tamo bez ikakvih problema, baš kao i ekipa Trenda, ali ulasku je prethodila zanimljiva rasprava ispred zgrade gradske uprave. Glavni akteri Birač i gradonačelnik Damir Mandić (HDZ). O performansima, promocijama, dogovaranju i nedogovaranju, suglasnosti i nesuglasnosti, je li održavanje sjednica Županijske skupštine u “birtiji” ili nije…

Primjerice:

Mandić: “Mislim da smo mi u mojoj stranci stvarno otvoreni, i za suradnju i dogovor. To se, u konačnici, vidi, a vidjet će se i danas. Mi nismo oni koji prvo pucaju pa pitaju tko ide za razliku od vas, koji najprije pucate, etiketirate pa bi se onda dogovarali i razgovarali.”

Birač: “Ako će ovo utjecati da sljedeća sjednica ide uživo, onda ću ja biti najsretniji!”