Dani draganića

Karlovački vijećnici zasjedali od 9 do 20 sati, ali jučerašnji jutarnji početak iznimka – Svetić: Ako većina odluči drugačije, ja sam za

Jedanaest sati i sedamnaest minuta trajala je jučerašnja online sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. S tim da su, iznimno, zasjedati počeli ujutro, u 9 i, s pauzama doduše, uspjeli savladati dnevni red od 40-ak točaka u 20 sati.

Praksu poslijepodnevnog održavanja sjednica uveo je ovaj novi saziv Gradskog vijeća, a jučerašnji jutarnji početak – zbog obimnog dnevnog reda na kojem je bilo i usvajanje proračuna za 2022. – bio je iznimka, ne pravilo.

– Tako je dogovoreno na Predsjedništvu, predsjednica Kluba vijećnika Možemo Draženka Polović je predložila jutarnji termin i svi smo to jednoglasno prihvatili, poslije je i gradonačelnik kazao da je za to. Naredna sjednica bit će  kao što smo išli i do sada, u poslijepodnevnim satima, rekao nam je predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić.

No, ako vijećnici budu za to da sjednice Gradskog vijeća ubuduće budu održavane prije podne, a ne poslije podne kako su sada dogovorili, Svetić će ih poslušati.

– Ako bude drugačijih prijedloga na Predsjedništvu, ja ću tako postupiti. Kako većina kaže, najavio je Svetić.