Dani draganića

Opasnost na cesti: Zaustavljena dva jako pijana vozača i ekspresno kažnjena – jedan ne smije kod nas voziti tri mjeseca

Dva jako pijana vozača, od kojih jedan za upravljačem teretnjaka s prikolicom, opasnosti i za sebe i za druge, maknuti su s cesta u Karlovačkoj županiji.

Jedan je završio na triježnjenju u policji, drugi ne smije voziti hrvatskim cestama tri mjeseca.

Nešto manje promila imao je vozač zaustavljen u Karlovcu.

– Policijski službenici su jučer u Karlovcu utvrdili da 60-godišnjak upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,31 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, izvijestila je PU karlovačka.

Drugi vozač promilima u krvi ga je čak i nadmašio, a pri tom je bio za volanom kamiona s prikolicom. Zaustavljen je na području Slunja.

– Policijski službenici su 15. prosinca prilikom kontrole prometa u Donjem Taborištu utvrdili da kolnikom državne ceste DC1 teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg, upravlja 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Vozač je isključen iz prometa te je uz optužni prijedlog 16. prosinca doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.300 kuna i zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca, priopćila je policija.