Burna 24 sata za karlovačku policiju – od krađa do prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, u Karlovcu i tri prometne  nesreće, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijave 78-godišnjakinje da joj je u razdoblju od 13. do 17. prosinca  nepoznati počinitelj iz šume na području Bosiljeva posjekao i otuđio više komada stabala. Materijalna šteta veća je od 150 tisuća kuna.

U Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena je pak prijava 60-godišnjakinje da joj je tijekom dana nepoznati počinitelj iz dvorišta kuće na području Barilovića otuđio krovni lim i cirkular za rezanje drva. Materijalna šteta veća je od 3 tisuće kuna.

Prometna nesreća se dogodila jučer u 16.00 sati u karlovačkom naselju Pokupska Luka. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 65-godišnjak u smjeru naselja Zamršje, a da se nije vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake, već je u jednom trenutku skrenuo van kolnika nakon čega se zaustavio na zemljanom obrovu. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a 49-godišnji putnik u vozilu lakše. Protiv vozača biti će donesen obavezni prekršajni nalog.

Protekle je  noći na području Policijske uprave karlovačke provedena preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. Kontrolirano je 260 vozača, a njih 22 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola, čak 2,98 promila, izmjerena je kod 34-godišnjaka iz Duge Rese.