KABA

Postoji interes roditelja za cijepljenjem djece – u Karlovačkoj županiji cijepljeno 10-ero djece

U Karlovačkoj županiji postoji interes roditelja za cijepljenje djece u dobi 5 do 11 godina. Do sada je u Službi za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije cijepljeno desetero djece u dobi od 7 do 11 godina, javili su nam iz ZZJZ Karlovačke županije.

 Podsjetimo, Karlovačkoj županiji osigurano je 1200 doza cjepiva za djecu od 5 do 11 godina. Za cijepljenje djece u toj dobi  registrirano je cjepivo Comirnaty 10 mikrograma/doza proizvođača Pfizer-BioNTech. Cjepivo se daje u dvije doze s razmakom od 3 tjedna. Roditelji ili skrbnici koji žele da se njihova djeca cijepe protiv COVID-19, trebaju se javiti izabranom pedijatru, odnosno, izabranom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom školskom liječniku.

Cijepljenje kod nadležnog školskog liječnika za djecu školske dobi, od 6 do 11 godina, organizirano je tako da roditelj ili skrbnik djeteta obavezno prethodno naruči dijete na cijepljenje u Službu za školsku medicinu, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Narudžbe za cijepljenje primaju se svaki dan na telefon 411-286 u vremenu od 13 do 15 sati ili na mail: skolska.karlovac@zjzka.hr. Cijepljenje je organizirano u ambulanti školske medicine u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije. 

omicron