Još jedna tiha noć na kuglicama Lidije Leš

Kreativna Karlovčanka, profesorica povijesti i sociologije u mirovini Lidija Leš, i ove se godine uoči blagdana primila kista i bojica. Svoju potrebu za kreativnim izražavanjem prenijela je na božićne kuglice.

U radionici gospođe Lidije Leš tijekom predblagdanskog razdoblja nastale su nove bajkovite božićne kuglice. Tema je još jedna tiha noć, sićušna sela zametena snijegom, koja pričaju jednu toplu priču iza malih prozorčića koji svijetle u noći, onu Božićnu.

Svaka kuglica priča svoju priču i u svaku je uloženo puno ljubavi, truda i strpljenja, jer sitni motivi zahtijevaju oštar i fokusiran pogled i sigurnu ruku. Sve ove kuglice nastale su unazad mjesec dana, a rađene su za najmilije kao poklon za Božić. Osim kuglica,

ove je godine Lidija oslikala i staklena srca.

Oslikavanje ovih ukrasa za gospođu Lidiju ima terapijski učinak, u tome uživa i odlazi u neki svoj svijet mira i ispunjenosti. Pravi izbor za sve životne izazove, osobito u ovo vrijeme. Tako nakon dnevnih obaveza umjesto previše loših vijesti prione svojim kistovima i bojicama i stvara minijaturna umjetnička djela.