KABA

Proračun Duge Rese za 2022. godinu 43 milijuna kuna

Od 15 vijećnika 11 glasalo za novi proračun, četiri suzdržana

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici dugoreškog Vijeća donesen je proračun za 2022. godinu. Tako će iduće godine za funkcioniranje Grada i planirane projekte na raspolaganju biti  nešto više od 43 milijuna kuna. Dugoreški vijećnici očito smatraju kako je proračun iznimno važan dokument, tako da je na sjednicu stiglo svih 15-ro. Detalje je otkrila Mira Fudurić-Kurelić, pročelnica Odjela za financije i proračun. Rekla je kako će se iduće godine raspolagati s 43,068.623 kuna što je 16 posto manje nego u ovoj godini. Ipak gradonačelnik Boljar ponudio je i drugi pogled na predstavljene brojke.

-Razlog smanjenja proračuna je u dovršetku nekih nama značajnih projekta koji su tijekom proteklog perioda financireni europskim novcem. Mi i dalje radimo na novim projektima, također koristeći EU novac, ali razlika je što se sve te akcije ne provode kroz gradski proračun. Da se veliki projekti provode kroz naš proračun on ni iznosio čak 77 milijuna kuna, dakle puno više nego dosad – rekao je Tomislav Boljar gradonačelnik Duge Rese.

Usprkos svega i na ovu viziju dugoreških projekta i milijuna koji će se za njih utrošiti stigle su i neke primjedbe. Na kraju novi je proračun prihvaćen sa 11 glasova za i četiri suzdržana.