Dani draganića

Alkohol i prebrza vožnja kumovali prometnim nesrećama u Popović Brdu i Ogulinu

Jučer u 16 i 55 sati u Popović Brdu na području Karlovca dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom.  Osobnim automobilom karlovačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,94 promila upravljao je 58-godišnjak te je zbog prebrze vožnje u zavoju izgubio nadzor nad volanom i sletio van kolnika u odvodni kanal te je tom prilikom teško ozljeđen.

-Vozač će zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu će o ovoj prometnoj nesreći biti dostavljeno izvješće, javljau iz PU karlovčke.

KARLOVACKO

Zbog pijane vožnje došlo je do još jedne nesreće. U Ogulinu je jučer oko 22 i 20 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,95 promila vozio kombi zagrebačkih registracija te zbog neprilagođene brzine udario u zid, odnosno izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je do triježnjenja smješten u prostorije policije i bit će sankcioniran.

-Podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na stanje sigurnosti u prometu, poručuju iz policije.