Mural posvećen Mihajlu Miši Hrastovu ispod nadvožnjaka na Rakovcu osvanuo je zaliven crvenom bojom.

Nepoznat netko boju je bacio po njegovom licu, dok su amblemi Specijalne policije MUP RH i Specijalne jedinice policije Grom PU karlovačke neoštećeni.

No, građani su boju već dobrim dijelom obrisali pa kako je izgledalo i kako izgleda trenutno možete vidjeti na fotografijama.

Mural je, podsjetimo, nastao na inicijativu karlovačkih Bad Blue Boysa, a otkriven je 21. rujna. Baš to što je otkriven na 30. obljetnicu događaja na Koranskom mostu, 21. rujna 1991., spornim je ocijenio dio hrvatske – karlovačke baš i ne – javnosti budući je Hrastov tada, kao pripadnik specijalne policije, ubio 13 razoružanih neprijateljskih vojnika, rezervista JNA, zbog čega je osuđen za ratni zločin u procesu koji je trajao duže od dva desetljeća.

Na otvaranju murala predsjednik Udruge specijalne jedinice policije Grom Josip Slaćanin izjavio je da su BBB dobili njihovu neupitnu podršku da naprave ovaj mural, a prisjetio se i 21. rujna 1991.

– Dečki su tog dana 1991. napravili veliku stvar. Da nije bilo toga čina mi možda danas ne bi ovdje stajali. Ovaj mural je posvećen ne samo njemu nego svoj našoj braći koji su poginuli, dali svoje zdravlje da bi mi danas bili ovdje. Tim činom je obranjen grad Karlovac ali i cijela Hrvatska, izjavio je tada Slaćanin.

Hrastov je tada rekao:

– Igrom slučaja tu sam ja, mogao je biti netko drugi od mojih suboraca, ali sudbina je takva, to se nije moglo izbjeći. Ja sam svoje, kako se kaže, odradio pošteno, muški.