KABA

DP priželjkuje direktorska mjesta gradskih tvrtki – Ivka: Ali, zbog stručnosti, nikakve političke trgovine

Kandidati DP-a i Vlatko Ivka, županijski predsjednik stranke, javljat će se na natječaje za direktore gradskih tvrtki, ali zbog stručnosti, ni zbog kakve političke trgovine.
Potvrdio je to Ivka za Trend, kazavši da se politički ne može djelovati ako nisu ni u čemu.

– Mi ćemo se zalagati, stvarno boriti, da uzmemo sve što možemo uzeti, gdje se možemo dokazati, svojim radom nešto pridonijeti i napraviti. Jer, ako smo u politici, a nismo u ničemu – ne možemo politički ni djelovati. Ako budu raspisivani natječaji, javljat će se naši kandidati, javljat ću se ja, tražit ćemo određene funkcije da možemo djelovati kao DP i sa svojim idejama pokušati napraviti pomake, najavio je.

I on sam na natječaje za direktore će se prijavljivati. Direktor je već bio pa iako se nagađa da priželjkuje direktorsko mjesto u Čistoći, tvrtki u kojoj je trenutno zaposlen, rekao je da će, gdje god da dođe, nastojati postići dobre rezultate.

– Ne bojim se ničega. Gdje god da dođem, ako dođem, radit ću najbolje što mogu i probati napraviti pomake u smjeru za koji mislim da je dobar i da će ostaviti rezultate, rekao je Ivka.

A je li točno da priželjkuje direktorsko mjesto baš u Čistoći, tvrtki u kojoj radi:

– Ne znam što bih odgovorio. Ni jednog problema i ničega se ne bojim, sve mi je to izazov. Ako ocijenim da bih mogao nešto kvalitetno napraviti, javit ću se na natječaj pa ćemo vidjeti. Ne mogu ništa unaprijed reći. Razmišljao sam, ne mogu reći da nisam, ali vidjet ćemop

Vidjet će i tko će se i gdje javljati.

– Javit ćemo se na ona mjesta za koja mislimo da imamo adekvatne i kvalitetne ljude koji mogu kvalitetno i dobro odraditi posao. Kad smo formirali odbore i u Županiji i u Gradu, stavljali smo isključivo ljude sa strukom koji na tim mjestima mogu nešto napraviti. Definitivno se nećemo javljati tamo gdje znamo da ne možemo nešto napraviti kvalitetno pa u to uletjeti i napraviti dubiozu ili stajati na mjestu; to definitivno ne, naglasio je Ivka.

DP-ova dva glasa u Gradskom vijeću, podsjetimo, odlučujuća su i donose prevagu ili HDZ-u ili oporbi. No, priželjkivanje direktorskih mjesta u gradskim tvrtkama, po Ivkinim riječima, nije nikakva politička trgovina. Jer, DP želi biti korektiv i podržat će sve što smatra dobrim, ono što smatraju da nije takvo, oštro će kritizirati i biti protiv.

– Podržali smo gradski proračun, sada je javan što nam se svidjelo; sudjelovali smo, dali korektiv, prije izglasavanja, iznijeli svoje ideje koje želimo da se u gradu provedu. Zalažemo se za izgradnju bazena u Karlovcu; znamo da je vrlo skup projekt, da nema neke zarade i dobiti, ali da je potreban jednom gradu – je.
Stoga će se zalagati za njegovu realizaciju, kao i svih onih koje ocjenjuju dobrima.

foto: www.FB Čistoća

– Što se tiče trgovine, uopće u tome ne želimo sudjelovati. Ali, želimo svojim radom pokazati da znamo i možemo i na taj način opravdati glasove koje smo dobili od naših glasača, poručio je Ivka.

Zadovoljan je radom svih DP-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću, kao i dosadašnjom suradnjom s HDZ-om – nazvana je projektnom nakon konstituiranja Vijeća.

– Imamo raznih ideja koje smo iznijeli, radimo na njima i htjeli bismo da se sprovedu. Ali, ako nismo nigdje, ako ništa ne radimo, ako nismo aktivni, ako nismo prisutni, ne možemo ih sprovesti. Aktivni smo u svim odborima u kojima smo, prihvatili smo izazove nadzornih odbora. Kolege iz oporbe nisu prihvatile, ali moja odluka je bila da se prihvati jer tamo gdje jeste možete djelovati, nešto postići i napraviti, dati svoje primjedbe i prijedloge; ako niste, ne možete! Isto je i za direktorsko mjesto: možemo sa strane pričati što god hoćemo, ali kad uđete u tako nešto, vidite situaciju koja je i možete pridonijeti svojim radom i nešto napraviti. Onda će građani ocijeniti da li smo mi to napravili dobro pa nas nagraditi ili, ako smo napravili loše, kaznit nas pa nas više neće biti, zaključio je Ivka.