Dani draganića

Hladni radijatori u vrtiću Rakovac – ravnateljica vrtića Četiri rijeke Anita Štefanac:”Temperatura je zadovoljavala sve standarde”

Hladni radijatori u vrtiću Rakovac. Djeca dolaze kući promrzli, roditelji ogorčeni, stigla je obavijest na adresu TREND medija. Upitali smo ravnateljicu vrtića Četiri rijeke Anitu Štefanac u čemu je problem s grijanjem, koliko to dugo traje i nazire li se rješenje.

-U Dječjem vrtiću Rakovac došlo je do kvara na dizalici topline koja vrtić opskrbljuje toplinskom energijom. Uslijed toga kvara poduzete su sve hitne intervencije kako bi se kvar uklonio čim prije te smo isti dan sustav grijanja prebacili na električni bojler, govori Anita Štefanac, ravnateljica DV Četiri rijeke

Iako se dogodio kvar na grijanju, temperatura je cijelo vrijeme zadovoljavala standarde, a to znači da je bila između 20 i 22 stupnja u sobama, tvrdi ravnateljica te dodaje kako nema razloga da je djeci bilo hladnije ovih dana, jer je temperatura ostala ista. U sanaciju kvara se krenulo nešto kasnije zbog blagdana, no ovih dana se očekuje da će se grijanje, odnosno dizalica topline popraviti.

Inače, temu hladnog vrtića otvorio je Nikola Badovinac, u potpisu “zabrinuti građanin”, koji je poslao upit Gradu Karlovcu i medijima. Kaže kako su mu se požalili roditelji djece koja pohađaju ovaj vrtić.

– Djeca dolaze doma hladnih ruku i nogu te se žale da im je u vrtiću hladno. Nakon što su roditelji između sebe komunikacijom shvatili da problem nije pojedinačan već da je neki veći problem u vrtiću jer se puno djece žali na hladnoću, zaključeno je da postoji problem s grijanjem.

Badovinca zanima prije svega zbog čega roditelji nisu obaviješteni o kvaru. Tada mi mogli odlučiti hoće li ih uopće slati u ovaj vrtić ili ih toplije obući s obzirom na niže temperature.

-Smatram da je prikrivanje ovakvog problema jako neprofesionalno i nekorektno od strane DV “Četiri rijeke” te da su roditelji morali biti upoznati sa situacijom. Djeca kada spavaju nisu baš na nekoj visini u odnosu na pod, a i sami znate u kojem smjeru se kreće topli zrak i da je na podu niža temperatura koja je izraženija kada ne postoji odgovarajuće grijanje, govori zabrinuti građanin.

Iako temperature trenutno nisu niske, Badovinac upozorava kako će ovih dana zahladiti pa se pita hoće li Grad reagirati i poboljšati grijanje u vrtiću, ali i hoće li roditeljima umanjiti iznos računa.

– Za sada nema odluke o umanjenju računa, ali možemo o tome razgovarati, odgovorila je Štefanac.

Zanimljivo je  i kako Dječji vrtić Rakovac nije spojen na Toplanu, potvrdili su iz ove gradske tvrtke.