Dani draganića

Izbor za Najljepši advent do 12. siječnja, u utrci i Karlovac

U izbor za Najljepši advent uključila su se 33 grada i 4 općine – slike njihovih advenata objavljene su na našoj FB stranici Gradonacelnik.hr na kojoj od danas pa do 12. siječnja u ponoć možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike. Pobjednike će proglasiti 13. siječnja.

Krenuo je veliki izbor za Najljepši advent, novi projekt gradonačelnik.hr-a kojega, po uzoru na super uspješni i popularni izbor za Najljepši vrtić, ove godine prvi put provode i na njihovoj Facebook stranici.

Za izbor za Najljepši advent prijavila su se 33 grada i 4 općine: Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Ernestinovo, Mače, Tar-Vabriga i Vir.

Ovim putem organizatori im se još jednom zahvaljuju što su se uključili i prekrasnim slikama svojih advenata i postali dio najljepšeg projekta. Svaki mail i svaka prijava sa fotografijama advenata koji su pristizali na njihovu adresu izazivali su novo oduševljenje i radost te im iznova davali potvrdu vrijednosti i atraktivnosti ovog projekta. Jer, bez obzira radilo se o velikom ili malom gradu ili, pak, općini – sve prijavljene slike i adventi pokazuju izuzetan trud, ulaganja, kreativnost i ljubav kojima lokalna zajednica u vrijeme adventa želi svojim građanima i gostima uljepšati blagdanske dane i osigurati što ljepše, svečanije i veselije ozračje. Tu je, naravno, u gospodarski aspekt cijele priče jer adventi su posljednjih godina postali i sve značajniji turistički proizvod i magnet za domaće i strane goste, pa dobar i posjećen advent ima i svoje pozitivne financijske rezultate za lokalnu zajednicu, poručuju.

Baš zato odlučili smo advente prikazati na jednom mjestu i kroz ovaj izbor omogućiti gradovima i općinama  da ih prezentiraju i pohvale se i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji je najljepši.

Ovdje ponovno naglašavaju da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši (to će uvesti u  idućem izboru) već će  – kao i uvijek kada su u pitanju ‘vox populi’ izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini, te snazi same zajednice. Pozivaju stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Svim sudionicima žele puno sreće i lajkova!

PRAVILA IZBORA:

-Na FB stranicama Gradonačelnik.hr abecednim redom su objavljene slike advenata

-Glasovanje traje do 12. siječnja u ponoć

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo FB stranici Gradonačelnik.hr, ne i na sheranim objavama!

-Pobjednike će proglasiti u 2 kategorije – kategoriji gradova i kategoriji općina