KABA

U udruzi Carpe Diem zadovoljni proteklom godinom i uspješno kroče dalje

Prošla je godina bila vrlo izazovna za udrugu Carpe Diem, no i vrlo uspješna. Što je odrađeno i što još možemo očekivati u Centru za mlade ispričala nam je Aleksandra Podrebarac:

– U protekloj godini proveli smo devet projekata, od toga su tri višegodišnji programi. Tu je i Centar za mlade u Grabriku po kojem smo najviše prepoznati. Najveći uspjeh u prošloj godini je što smo uredili društveni centar Prostorija. Godina je bila izazovna i pandemijska, nismo toliko radili puno s korisnicima pa smo iskoristili to vrijeme za uređenje ovog centra. U protekloj godini bili smo uključeni u Erasmus plus, imali smo tri volonterke koje su tu bile godinu dana i koje su radile online aktivnosti. Imale su svoj podcast koji se zove Kikiriki, to se sve može naći na našem youtube kanalu. Mi smo inače ambasadori europskih snaga solidarnosti za grad Karlovac i očekujemo sad nove volontere koji trebaju doći.

U novoj godini slijede novi izazovi.

– Društveni centar Prostorija je otvoren za sve organizacije civilnog društva koje tamo mogu organizirati svoje programe i aktivnosti- pozivamo ih da se jave. U novu godinu smo ušli s novim projektom kroz koji ćemo opremiti studio za provedbu online aktivnosti koji će biti na raspolaganju svim organizacijama koje za to imaju potrebu. Imat ćemo i edukacije. Planiramo izraditi i priručnik za postupanje u kriznim situacijama, kaže Podrebarac.

Udruga Carpe Diem zapošljava 12 osoba, većinom mladih ljudi, a uz njih tu su i volonteri koji su uvijek na raspolaganju. Mlade i dalje pozivaju da se uključe u rad na različitim projektima, da im se priključe kroz aktivno sudjelovanje, volonterstvo ili kroz predlaganje ideja u Centru za mlade Grabrik.