KABA

Prvi veći ovosezonski snijeg nije iznenadio karlovačku Zimsku službu – Fočić: Do 7 ujutro sve ceste do vrtića, škola, bolnice bile prohodne

Prvi veći ovosezonski snijeg karlovačku Zimsku službu nije iznenadio. Do 7 sati jutros, po riječima dogradonačelnice Ivane Fočić, bile su očišćene sve ceste do škola, vrtića, bolnice, a dalje je uklanjanje snijega s prometnica nastavljeno po prioritetima.

Fočić kaže da su zadovoljni, premda valja imati na umu da se ne radi o velikom snijegu: Karlovac je zabijelilo 5 do 7 centimetara snježnog pokrivača.

– Sinoć kasno je snijeg počeo lagano padati, bili smo spremni; naravno da pratimo prognozu. Između 2 i 3 sata su službe krenule na teren, najprije posipavanje kako se ne bi stvarao led, nakon toga i raljenjem gdje je bilo potrebno. Sa zadovoljstvom mogu reći da su do 7 sati sve ceste 1. i 2. prioriteta, radi se o prometnim cestama, bolnicama, školama, vrtićima kompletan pristup je bio omogućen bez ikakvih problema, rekla je Fočić.

Čišćenje snijega s cesta i nogostupa je nastavljeno, nije se čekalo da prestane padati pa da se onda krene u njegovo uklanjanje.

– Sve ceste koje su 3. prioriteta, one koje nisu toliko prometne, kao i ceste po intervencijama građana ako ih bude, izaći će se na teren, sve će se počistiti, najavila je Fočić.

Nakon što oborine u potpunosti prestanu, ponovo će početi čišćenje cesta prvog i drugog prioriteta, no čiste se i one nižih prioriteta. Sve kako bi ulice u gradu bile u potpunosti prohodne, a prometovanje i hodanje se odvijalo bez problema.

– Imali smo 8 unimoga, 3 kamiona, 1 kombinirku, 3 traktora i 6 malih traktora na terenu cijelu noć. I Hrvatske ceste i Zelenilo i svi ostali su bili na terenu, ljudi su ručno uklanjali gdje je bilo potrebno. Radi se o snijegu od 5 do 7 centimetara, nije tu bilo nešto strašno potrebe, ali svi su na terenu i sve se radi kao da je riječ o puno obimnijim padalinama, kazala je Fočić.

Građani sve informacije o Zimskoj službi mogu pronaći na web stranicama Grada, a treba li im sol za posipavanje, mogu po nju u Zelenilo.

– Molim sve vlasnike i suvlasnike objekata, poslovnih prostora… da čiste ispred svojih poslovnih prostora, zgrada, kuća kako se ne bi dogodio nekakav problem ili, ne daj Bože, netko nastradao. Za bilo kakvu pomoć smo na raspolaganju, mogu nas slobodno nazvati, a sol podići u tvrtci Zelenilo. U slučaju većih padalina, da uđemo u 3. stupanj – što, nadamo se, nećemo – sol će se rasporediti i po gradskim četvrtima i svi će imati priliku doći do soli i svih informacija, napomenula je Fočić.