Dani draganića

Turizam u Karlovačkoj županiji u plusu: I u 2021. druga najjača kontinentalna destinacija, samo Zagreb ispred

Turizam u Karlovačkoj županiji i dalje je “u plusu”, a naša je županija i u 2021. bila druga najjača kontinentalna destinacija u zemlji. Ispred nje je samo Zagreb.

U županijskoj Turističkoj zajednici kažu da je 2021. pokazala da Karlovačka županija ima što ponuditi turistima i u novonastalim okolnostima.

foto: RTZ Karlovačke županije

 

foto: RTZ Karlovačke županije

– Kao destinacija aktivnog odmora koja svoje turističke proizvode bazira na prekrasnoj prirodi i mnoštvu sadržaja na otvorenom, sve je više posjećena od stranih ali i domaćih turista. Posebice veseli porast smještajnih kapaciteta u hotelima i kampovima na području cijele županije što je trend koji se nastavlja u kontinuitetu. Protekle godine vratili su nam se inozemni gosti, prvenstveno Nijemci i Nizozemci a bilježimo sve veći dolazak Poljaka i Čeha koji prije nisu rezervirali smještaj u našoj destinaciji u tolikoj mjeri. U zatečenoj situaciji koja je podrazumijevala značajna ograničenja i preventivne mjere zaštite pokazali smo da se možemo i znamo nositi s novonastalim okolnostima te ponuditi turistima sadržaje uz poštivanje svih epidemioloških preporuka što je definitivno doprinijelo percepciji Karlovačke županije kao sigurne destinacije. Prvenstveno bih se zahvalio svim turističkim djelatnicima i iznajmljivačima koji su prepoznali važnost projekta Safe stay in Croatia kojeg smo provodili u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te Hrvatskom turističkom zajednicom što je bilo značajno za sigurnost dolaska turista, kako inozemnih tako i domaćih, čemu u prilog idu navedene brojke, rekao je Željko Fanjak, direktor Turističke zajednice.

U županiji je ostvareno više od 410.000 noćenja uz 220.000 dolazaka turista.

foto: RTZ Karlovačke županije

– Karlovačka županija bilježila je kontinuirani rast i razvoj turizma posljednjih godina do nastupa COVID-19 pandemije protekle godine. No, ove je godine pokazala da turizam definitivno ima budućnost i da ljudi sve više ulažu u turističke sadržaje te prepoznaju značaj Karlovačke županije kao turističke destinacije koja ima sve predispozicije za razvoj cjelogodišnjeg turizma. Snažan oporavak ove godine u odnosu na pandemijsku 2020. godinu će, siguran sam, vratiti optimizam turističkim djelatnicima i potaknuti sve nas da još više i bolje radimo na razvoju naše destinacije. Poslije Zagreba kao glavnog grada i gospodarskog središta RH, Karlovačka županija ostvarila je najveći turistički promet kontinentalnom dijelu Hrvatske i na tome posebno čestitam svim djelatnicima u turizmu Karlovačke županije, poručio je Fanjak.

foto: RTZ Karlovačke županije