KABA

Na Hokejaški kamp u Karlovcu stigli treneri iz Češke, uče djecu najnovijim trendovima u hokeju

Nakon više od desetljeća rada Inline hokej kluba Karlovac, otežanih okolnosti održavanja treninga uslijed pandemije i vremenskih uvjeta, ove godine uspješno je organizirana škola klizanja. No, uz školu klizanja ovog vikenda održava se i hokejaški kamp.

Djeca i odrasli hokejaši i ove zime igraju i treniraju na klizalištu kod Sokolskog doma. Kako bi izbrusili svoje vještine organiziran je hokejaški kamp na kojeg su se odazvali svi uzrasti koji treniraju u karlovačkom Inline hokej klubu.

-Došla sam danas ovdje zato što volim trenirati i hokej mi je zabavan, rekla je Jana, 9 godina. 

-Ja obožavam hokej. Prije sam trenirala rolanja, trener me pitao hoću doći, ja sam probala i jako mi se svidjelo, rekla je Mia, 10 godina. 

Hokejaški kamp organiziran je tijekom tri dana, od petka do nedjelje. Uključena su djeca ali i seniori. Svi oni na ovom kampu imaju priliku naučiti nešto novo.

-Godinama surađujemo s organizacijom u Češkoj Hockey talent school i ove su godine oni odlučili pokazati nama u Karlovcu kako bi to trebalo ići. Došli su nas nagraditi za to što smo radili do sada, za sport koji volimo jedni i drugi, rekao je Matija Ratkaj, Predsjednik Inline hokej klub Karlova. 

Inače karlovački hokejaši su ljetos sudjelovali na kampu u Češkoj,  a sada su češki treneri došli podučavati u Karlovac.

-Došli smo sa željom da nešto pokažemo novo, neke trendove koji momentalno u svjetskom hokeju vrijede, a koji su pokazali dobre rezultate  u razvoju i to je bio glavni razlog dolaska, kazao je  Slobodan Rusko, trener u Hockey talent school, Češka. 

Motivacija djece za treniranje u izazovnim uvjetima oduševila je češke trenere.

-Mene iznenađuje da za jedan Karlovac koji ima relativno kratku sezonu hokeja na ledu, toliki broj djece se nalazi u hokeju i inline hokeju, istaknuo je Rusko. 

Ovaj Češki trener potiče i Gradske vlasti da produžen sezonu rada klizališta, jer je šteta da se ne omogući motiviranoj ekipi poput ove da kvalitetno trenira.