• January 19, 2022
  • Ana Kordić
  • 0

Prošlo je mjesec dana otkako je sedmogodišnja Kiara Goršić s obitelji otputovala u Ameriku na eksperimentalnu terapiju koja joj može jedina pomoći u borbi sa zloćudnim tumorom na mozgu.

Sad smo opet svi dobro. Uglavnom predobro nam je krenulo da bi to kod nas bilo dugoročno. To je nemoguće, kaže otac djevojčice Valentino Goršić i dodaje da im je prva dva tjedna u San Franciscu bilo sve super, božićno i novogodišnje vrijeme, Kiara je bila na terapiji koju je super prihvatila i doktori su bili jako zadovoljni.

Svaki tjedan se rade svi mogući pregledi pa su čak rekli da se vidi i neurološki pomak ka boljemu. Neki su simptomi nestalo. No, drugi dan nove godine Kiara je dobila osip po cijelom tijelu koji je potrajao 12 dana popraćen temperaturom i do 40 stupnjeva. Bila je hospitalizirana šest dana i liječnici nisu znali što joj je da bi zaključak bio da je virusna reakcija s obzirom na to da je Kiari narušen imunološki sustav.

Kiarin otac dodaje kako su ih posjetili brojni Hrvati.

Kiara je dobila nebrojeno poklona i paketa te je teško povjerovati koliko su ti ljudi povezani s nama samo zato što smo Hrvati. Jedna obitelj je potegnula s avionom šest sati iz Clevelanda. Imaju curicu s istom dijagnozom kao Kiara i željeli su nas upoznati, tako da je to predivno, kaže Valentino.

U utorak je Kiara trebala ponovno dobivati lijekove od kojih je bila na pauzi dva tjedna. Pravi učinak lijeka trebao bi biti vidljiv za tri mjeseca kako bi se znalo djeluje li kod nje ONC. Uzima još jednu terapiju, no radi se o prvoj fazi istraživanja pa se o njoj ništa ne zna.

Kiara se bori i dalje, ništa joj nije teško. Uhvati je dan nostalgije kao i nas, ali znamo zašto smo ovdje. Nije lako nikome, no moramo to zajedno izdržati, zaključio je Valentino.