Dani draganića

Okončano 48. izdanje ZILIK-a

Zadnjeg dana koloniju posjetila i karlovačka županica Martina Furdek Hajdin i djeci uručila pokolne

Završena je ovogodišnja tradicionalna Zimska likovna kolonija, koja je usprkos pandemijskim okvirima održana po 48. put. Ove godine ZILIK je organiziran u smanjenom obliku, samo kroz takozvani Mali ZILIK, no usprkos tome domska djeca i gosti iz drugih institucija su uživali. Posljednji dan, uoči radionice koju je vodila akademska slikarica Ivana Barišić Tomšić, djeci se obratila ravnateljica doma Nataša Horvat. ZILIK-u u posjet stigla je i županijska delegacija predvođena županicom Martinom Furdek Hajdin.

-Sve vas lijepo pozdravljam na ovoj manifestaciji koja je postala prepoznatljiv brend Karlovca i Karlovačke županije. Mi pomažemo materijalno u svojim mogućnostima koloniji, no nama je najvažnije druženje sa svima vama i kao sredina biti domaćin eminentnim likovnim umjetnicima. Nalazimo se u petom desetljeću održavanja ZILIK-a i koliko je sve materijalno važno, ipak najvažnije je ono što vi naučite i naravno druženje s umjetnicima. Nakon svega, nadam se da će idućih godina ova prostorija, kao nekad, biti premala za sve koji će željeti sudjelovati na koloniji – rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Županica je sudionicima kolonije donijela i prigodne poklone. Rođendansku tortu za 13. rođendan od županice dobila je i mala Martina Jurčević. No, tortu joj nisu uspjeli  predali jer se Martina nalazi u samoizolaciji.