Zdenko Močnik kandidat iz Karlovačke županije za člana Poljoprivredne komore

Močnik poziva i druge, mlađe poljoprivrednike s ovih prostora, da se kandidiraju

Pri kraju je proces kandidiranja za članove Hrvatske poljoprivredne komore. Uz mnogobrojne probleme domaćeg agrara većina poljoprivrednika se nada da će kroz akcije Poljoprivredne komore ipak uspjeti ukazati na njihovu situaciju i riješiti godinama nagomilane probleme. Najizgledniji kandidat za člana Poljoprivredne komore sa područja Karlovačke županije je Zdenko Močnik, stočar i proizvođač mlijeka s dugoreškog područja.

-Bio sam nekad u ekipi koja je osnivala Poljoprivrednu komoru. U prvom sazivu sam bio i član Nadzornog odbora. Nažalost kasnije je Komora postala sama sebi svrha, pa sam odlučio izići iz tog procesa. Sada me dosta ljudi zove, kolega i prijatelja, govore mi kako se trebam kandidirati. Iako sam formulare za kandidaturu pribavio imam vremena do kraja mjeseca, pa ćemo vidjeti – rekao je Zdenko Močnik, kandidat za člana poljoprivredne komore.

Ipak Močnik je uputio poziv i drugim kolegama, posebno mlađima, da uđu u bitku za članove Poljoprivredne komore. Kao jedan od ciljeva kojima bi Poljoprivredna komora morala težiti je i otvaranje pravih adresa kojima se poljoprivrednici mogu obratiti. U procesu kandidature Močnik je nabrajao i niz problema koje on, ali i njegovi kolege imaju u svakodnevnom poslovanju.