Dani draganića

Hrvojka Božić – nova zamjenica predsjednika Hrvatske akademske zajednice; Područje našeg interesa je visoko obrazovanje i kako ga napraviti istraživačkim, interesantnim i konkurentnim

Već se odavno istaknula kao jedna od vodećih osoba u kulturnom životu grada. No, prepoznata je i u akademskim krugovima.

Hrvojka Božić Gradski muzej Karlovac vodi posljednjih dvanaest godina, prije toga radila je u Upravnom odjelu za prosvjetu i kulturu, a istaknula se i u stvaranju Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Božić se nerijetko smatra sinonimom za kulturu grada Karlovca. Sada će svoje znanje koristiti i kao zamjenica predsjednika Hrvatske akademske zajednice, Karla Kolesara.

-Moja uloga kao njegove zamjenice će biti daljnji nastavak rada i povezivanja alumni zajednice kojoj pripadam, Akademskom vijeću alumni zajednice koja svojim znanjem i iskustvom, a ja bih rekla i osjećajima i srčanošću želi na neki način pomoći funkcioniranju i daljnjem djelovanju Zajednice, uglavnom kroz naše iskustvo i profesionalni rad, kazala je Hrvojka Božić.

Inače HAZ broji 600 članova studenata i 300 članova bivših studenata. Aktualni studenti aktivni su na gotovo svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, ali i na sveučilištima diljem zemlje. Alumni im pružaju podršku, ali imaju i svoje projekte.

Alumni zajednica ima svoja tijela, Alumni vijeće i Akademsku zajednicu. Mi smo više usmjereni na znanstveni i stručni rad, organiziramo znanstvene stručne tribine. Tako je i u Karlovcu prošle godine bila jedna od tribina “Baština i identitet”. Isto tako, obrađivali smo teme i imali stručne skupove vezane uz demografiju i utjecaj demografije na upisne kvote, zatim teme vezane uz kvalitetu učenja i vrednovanja na daljinu. Ono što je važno, područje našeg interesa je visoko obrazovanje i kako to obrazovanje napraviti istraživačkim, interesantnim i konkurentnim, rekla je Božić.

HAZ se osim visokim obrazovanjem bavi i pitanjem kulture, kulturnog identiteta i kulturne baštine, a Božić će tu zasigurno moći pridonijeti višegodišnjim iskustvom i radom.