KABA

Karlovačka županija donirala didaktičke igračke Ogulinskoj bolnici

Karlovačka županija je za potrebe logopedske ambulante u Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata u Ogulinu pripremila donaciju didaktičkih igračaka u ukupnoj vrijednosti 5 tisuća kuna. Igračke su ispred bolnice ravnatelju Davoru Vukelji sa suradnicima službeno uručile županica Martina Furdek Hajdin i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Ravnatelj se zahvalio na donaciji koja je prva takva, te istaknuo kako je mnogo onih koji traže logopedsku pomoć dok imaju samo jednog zaposlenog logopeda. Zamjenica županice najavila je da se radi na tome da se otvori još jedno radno mjesto.

– Karlovačka županija preko Suvag poliklinike sagledava potrebe na cijelom terenu, već godinu dana cijeli tim zajedno s defektologom, logopedom, psihologom i kinezioterapeutom putuje na Slunjsko područje, a plan nam je i ovdje u suradnji sa Suvagom otvoriti tu mogućnost. Potrebna su nova zapošljavanja te ćemo mi kao Županija komunicirati da nam Ministarstvo dodijeli još jednu suglasnost za zapošljavanje još jedne osobe, rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Karlovačka županija uskoro će nabaviti mamograf u vrijednosti milijun i 300 tisuća kuna za Ogulinsku bolnicu.